logo Certificat 24 ore
certificat-energetic

Certificat energetic Bucuresti

Certificatele energetice pentru Bucuresti reprezinta activitatea noastra principala. Aceasta consta in apartamente in blocuri vechi, case vechi, case noi si apartamente in blocuri noi.

In general apartamentele din blocurile vechi sunt in clasa B, C sau D (in functie de suprafetele acestuia catre exterior, de punctele cardinale, daca e etaj curent sau parter/ultimul etaj si de izolatia initiala a blocului). Un bloc izolat termic (reabilitat termic) va determina scaderea consumurilor de energie termica cu cel putin 45%, astfel factura pentru incalzire poate deveni aproape jumatate. Dupa reabilitare, un apartament dintr-un bloc vechi se va clasa in A sau B, in functie de particularitatile descrise mai sus.

Cladirile noi, daca respecta normativul de izolare termica C107/3 revizuit in 2010, obligatoriu de altfel dar care nu este respectat in intregime, se vor clasa cu precadere in clasa A, doar cele mici si care au regimul de inaltime doar parter vor fi in B.

Din punct de vedere energetic, o cladire daca este lipita la calcan de alta, va consuma mai putin. Acest lucru inseamna ca pierderile de caldura prin acel perete sunt mult mai mici sau nule (nule in cazul in care pe partea cealalta a acelui perete avem o incapere incalzita la aceeasi temperatura cu a noastra, astfel diferenta de temperatura implica pierderi nule de caldura).

In Bucuresti, datorita spatiului mai restrans si al preturilor terenurilor ridicate, se preteaza astfel de constructii lipite, cu conditia izolarii fonice corespunzatoare (cine se muta la casa vine de la bloc unde stim cu totii de zgomotele deranjante ale vecinilor).

Termenul standard de predare al certificatului energetic este de 24 ore. Pentru urgente certificatul se poate realiza in 3 ore, contra unui tarif suplimentar.

Tarifele suplimentare se discuta cu fiecare client in parte. Acesta presupune aceleasi etape doar ca dupa vizita certificatul se va realiza imediat si se poate ridica de la biroul nostru in 3 ore din zona Piata Romana.