logo Certificat 24 ore
certificat-energetic

Auditul Energetic

Raportul de audit energetic urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si instalatiilor aferente acesteia si stabilirea, din punct de vedere tehnic si economic a solutiilor de crestere a eficientei energetice, pe baza rezultatelor obtinute din activitatea de analiza termica, energetica si economica.

Scopul lucrarii este de a identifica corect caracteristicile termotehnice reale ale cladirii in vederea evaluarii din punct de vedere energetic si stabilirea masurilor de crestere a eficientei energetice, in conformitate cu legislatia din domeniu si reglementarile tehnice in vigoare.

Sinteza obtinuta prin analiza termica si energetica a cladirii ofera informatii legate de performanta energetica a cladirii, atat din punctul de vedere al protectiei termice a cladirii cat si al gradului de utilizare a energiei la nivelul instalatiilor aferente acesteia.

Astfel, prin audit energetic, beneficiarul va afla solutiile propuse pentru cladire, un pachet sau doua care vor cuprinde mai multe solutii. Pentru fiecare din solutii sau pachete se va calcula investitia necesara cat si beneficiile energetice dupa aplicarea lor, astfel se poate vedea durata de recuperare a investitiei care este un factor important in luarea deciziei daca merita implementata acea solutie sau nu.

Tarife

Costurile pentru audit energetic pornesc de la 200 Euro si se calculeaza in functie de complexitatea proiectului.